Märklig dag, idag!

Vi började med att gå till tandläkaren 09:00, ett märkligt besök. Hon skulle ta ett salivprov på Silas för att kolla om han ligger i riskzon för karies, eller nått sånt. Hur som helst, Silas ville inte riktigt öppna munnen för henne och låta henne dra den där pinnen på tungan. Och till hans försvar så förstår jag honom, hon var falsk och det lös igenom. Men vidare, hon höll på ett tag och vi försökte distrahera honom med roliga grimaser och flygplanshänder, det gick inte. Tandläkaren blev less och tyckte vi var sega (?) Och till slut sa hon: "du kan hålla i honom, det gör ingenting om han gråter". Många tankar snurrade i min skalle, men jag svara: Nae, då kanske han blir avskräckt, H höll med. Och vi fortsatte med distraktioner och lite bus, och efter en 5 minuter så lyckades vi ta provet på honom medans han tittade på prylarna. Och det var ingen fara, han var duktig! 

Men.. Hur fan kan man säga till i det här fallet oss som föräldrar att det "inte gör något om han gråter". Typ som att, ja alltså han kan gråta jag är van. För det handlar ju om henne. NOT!
Och varför tvinga honom att göra något han inte vill när det är nytt och lite läskigt? När man kan göra det till en rolig upplevelse så han i fortsättningen förhoppningsvis tycker att det är roligt att gå till tandläkaren, istället för att det ska vara en skräckupplevelse. Jävla PUCKO!
Efter tandläkarbesöket gick vi till öppnis och lekte. Det var ju kul och så, men jag blir så irriterad på ungar alltså. Små jävla egoistiska bråkstakar som är typ 3 år äldre än Silas men ändå inte fattar att använda ord. Utan knuffar, sliter och skriker istället. Och så en jävla äckelunge, springer omkring som en påtänd iller och ordagrant kastar leksaker, bara för att kasta dem. En gång kastade han upp en såndär hund i ett snöre som man drar på golvet, rakt upp i luften så den landade på ryggen på en liten krypare, som fick ont och började gråta. Men brydde han sig? Ne, han reflekterade inte ens över det utan sprang vidare i sin egen lilla förvridna värld och fortsatte kasta. Ett tag försvann han men kom tillbaka och då hade han en kloss som han bara kom in och kastade rakt in i lekrummet, och träffade en av föräldrarna i ryggen. Och han såg det, men brydde sig inte. Jag satt där med mitt kaffe i soffan och kände hur det började koka i mig, irritationen från hans förra attack på babyn satt fortfarande kvar och jag kände ett mörker svepa över mig och jag ville bara ta en leksak och skicka den rakt i huvudet på honom.
..Inte riktigt, men ta mej fan inte långt ifrån. Men jag samlade mig och sa åt honom på ett lugnt och sansat sätt. Men brydde han sig? Nepp, inte ett skit, han tittade på mig, nonchalant och sprang iväg.
Och visst, barn är barn och leker och förstår inte alltid. Men är man en sån unge som blir väldigt vild och så, och kastar prylar och rusar runt som en illbatting, då vet föräldrarna om det. Man känner ju sitt barn och så. Och då borde man ju kanske ha lite mera koll på sin unge, speciellt då det är blandade åldrar!
Men skit i honom nu..
Vi lekte iaf och byggde lego, fikade och sjöng och dansade. Silas hade roligt. =)
Efter öppnis gick vi till bibblis och H skulle lämna tillbaka en bok. Hon sa att hon skulle lämna den i "bok-inlämningsmaskin" istället för i receptionen. Jag sa ne, man lämnar inte där. Hon gjorde det ändå, hon drog kortet, satte in boken, den snurrade ett varv och kom ut igen med ett lånekvitto. Poff, så hade hon lånat samma dåliga bok igen. Det var ingen "bok-inlämningsmaskin" det var en "låna-boken-igen-maskin". :P
Jag lånade 'Om jag kunde drömma'. Jag har börjat läsa den på mobilen men det var så jobbigt så jag ville ha boken ist. Jag råkade låna den svenska versionen. SUCK!
-
Efter bibblis gick vi till Maxi och handlade lite, och där står vi vid müsli självplocket och mjölerna och ugglar då det kommer en flicka på 4 år med en påse müsli i en påse. Hon går fram till självplocket, tar en corn flake, slickar på den, tittar på oss, och tänker lägga tillbaka den. Vi båda säger åt henne att man inte kan göra så, det är ju äckligt och Inte OK. Hon tittar på oss och gör det ändå. Orkar inte ens skriva mer om den upplevelsen, blir bara irriterad. Äckliga unge, äckliga föräldrar!
Vars kommer alla dessa satungar ifrån?! Fan bort med dem så dom inte influerar andra barn med sånt där hillbilly beteende!!!
-
Sen gick vi iaf upp till H och lagade mat, Silas diskade som vanligt och jag lallade på framför spisen. Silas har blivit snorig och vi glömde nässpray när vi var på stan så efter maten och massa buslek så åkte jag ner till Maxi och hämta nässpray och for upp med det till lillgossen, sen var det sovdags. Vi pussades och kramades och sen hoppade jag på bussen hem.
Måste bara avsluta med en speciellt rolig sak som hände idag. Jag och H gick och pratade om gaypar och så, och hon sa att: "folk tror säkert att du och Patte är ett gaypar när ni alltid är ute med kidsen". Jag sa: "Hehe, mjae men var säkert folk i Norrtälje som tro att jag och brorsan var ett gaypar sommarn -09 när jag bodde där och Eva jobbade så det var alltid vi som var ute med flickorna". Och Hannah svarar: "Nä men då skulle dom ju va mörkare" (eftersom att vi båda är mörka så skulle våra barn va mörka). Mina tankar stannar upp och jag funderar, mena hon allvar nu eller vadå? Jag titta på henne och orden hann ikapp henne, men då var det redan för sent! Hannah, killar kan inte föda barn! HAHA, miffo. :D

RSS 2.0